Türkiye, organik tarım alanında elde ettiği başarılarına bir yenisini ekledi. Kuru, taze ve dondurulmuş meyveler başta olmak üzere 268 farklı organik üründe gerçekleştirdiği 1,6 milyon tonluk üretimle Türkiye, yıllık 1 milyar doları aşan organik ürün ihracatına imza attı.

Kimyasal gübre ve ilaç kullanılmayan organik sertifikalı ürünlerle dünya genelinde yeşil tarım hareketinin bir parçası olan Türkiye, organik ürünlerden elde ettiği 1,5 milyar dolarlık döviz gelirini daha da artırmayı hedefliyor.

Vergi Paketinde Düzenlemeler Tamamlandı: Yurt Dışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu Vergi Paketinde Düzenlemeler Tamamlandı: Yurt Dışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu

Türkiye'nin organik tarım alanında lider konumda bulunduğunu belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, ülkede 53 bin organik ürün çiftçisi bulunduğunu ve bu alanda Avrupa'da dördüncü sırada yer aldıklarını açıkladı.

Işık, Türkiye'nin dünya genelindeki organik tarım pazarının büyüklüğüne dikkat çekerek, ülkede üzüm, incir ve kayısı başta olmak üzere birçok üründe lider konumda olduklarını ifade etti. Türkiye'nin organik tarım alanında elde ettiği başarılarına ek olarak, hedeflerinin ihracatlarını 1,5 milyar dolara çıkarmak olduğunu belirtti.

Editör: Ömer Faruk