Türkiye'de hekimler ve sağlık çalışanlarının düzenlediği "Sessiz Yürüyüş" eylemi, 39. haftasında Malatya'da gerçekleştirildi. "Hekimler, sağlık çalışanları terör, soykırım ve işgale karşı yürüyor" sloganıyla yapılan yürüyüş, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayıp Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu.

Yürüyüş sırasında basın açıklamasını Tıp Fakültesi öğrencisi İntörn Dr. Ömer Faruk Bekmez yaptı. Bekmez, Gazze'nin onurlu halkına ve şehit İsmail Haniye'ye selam göndererek, “Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak ‘Sessiz Yürüyüş’ümüzün 39. haftasında yeniden Gazze'yi hatırlamak ve hatırlatmak için bir araya geldik. Kahraman şehitlerimizin ebedileşen çağrılarıyla meydanlardayız” dedi.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Bekmez, Gazze'de devam eden soykırımı kınayarak, “307 gündür işgalci İsrail ordusu ve işbirlikçileri suç dosyalarına yenilerini eklemekte. Siyonist zalimler, 'emzikli bebekten ak saçlıya kadar' her canlının katledilmesini hak görmektedirler” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze halkının tüm bu zorluklara rağmen onurlu direnişini sürdürdüğünü belirtti.

Hekimler ve sağlık çalışanları, zulme karşı duruşlarını yenileyerek, Gazze'de barış ve insanca yaşam için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Bekmez, zulme karşı durmanın bu dünyada bırakılacak en büyük miras olduğunu ve İsrail'i kınadıklarını, boykot ettiklerini duyurdu. Eylemlerine devam edeceklerini belirten Bekmez, Gazze'ye ve oradaki insanlara destek verdiklerini vurguladı.

Editör: Masume Masume