Dünya

UNICEF: Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 20 bin bebek dünyaya geldi

UNICEF'in açıklamalarına göre, Gazze Şeridi'nde yaşanan İsrail saldırıları sonrasında, 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 20 bin bebek dünyaya gelmiştir.

Abone Ol

UNICEF, Gazze Şeridi'ni 'dünyada çocuk olmak için en tehlikeli yer' olarak tanımlamış ve bölgedeki çocukların hayati yardıma acil bir şekilde ihtiyaç duyduğunu vurgulamıştır.

UNICEF Sözcüsü Tess Ingram, BM Cenevre ofisinde düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle yerle bir olan Gazze kentinde, savaşın başından bu yana 20 bin çocuğun doğduğunu belirtmiştir. Bu durum, her 10 dakikada bir, Gazze'deki bu korkunç savaşta bir bebeğin dünyaya geldiği anlamına gelmektedir.

Ingram, bu zorlu koşullarda annelerin ve bebeklerin yaşadığı acı duruma dikkat çekerek, hamile kadınların, doğum sırasında ve sonrasında yeterli tıbbi bakım, beslenme ve korunmaya erişimde büyük zorluklarla karşılaştığını ifade etmiştir. Gazze'deki hamile kadınların ve yeni doğanların yaşadığı durumun inanılır gibi olmadığını ve acil eylemler gerektirdiğini belirten Ingram, bebek ölüm oranının halihazırda bilinmediğini ancak çocukların bombalar ve mermilerin yanı sıra insani kriz nedeniyle de öldüğünü ifade etmiştir.

UNICEF Sözcüsü, Gazze'deki sağlık hizmetlerinin sınırlı kaynaklar ve aşırı kalabalık koşullar altında verilmeye çalışıldığını ve bu koşulların anneleri ve bebekleri risk altına soktuğunu dile getirmiştir. Ayrıca, bölgedeki bebeklerin yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğunu ve bu durumun insani olmayan koşullarda yaşayan çocukları ciddi şekilde etkilediğini vurgulamıştır.

UNICEF, Gazze Şeridi'ndeki annelerin ve yeni doğanların acil insani bir ateşkese ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu durumun devam etmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etmiştir.