Dünya

UNRWA Uyarıyor: Gazze Kamplarında Yiyecek Krizi Derinleşiyor, İnsanlar Suyun Üzerinde Uyumak Zorunda!

UNRWA Alarm Veriyor: Gazze'deki İnsanlık Dramında Yiyecek ve Barınma Krizi Derinleşiyor!

Abone Ol

Görsel Haber- Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki kamplardaki içler acısı durumu gözler önüne seren çarpıcı fotoğraflar paylaştı. UNRWA, yağışlı hava şartlarının, zaten zor durumdaki yüzbinlerce insanın acısını artırdığını ve birçok ailenin sadece sırtlarındaki kıyafetlerle kaçmak zorunda kaldığını belirtti.

UNRWA'nın vurguladığına göre, yerinden edilmiş aileler artık yerde suyun üzerinde uyuyor, soğuk ve yağmur altında saatlerce yiyecek kuyruklarında bekliyor. Ajans, kendi ekiplerinin gece gündüz çalışarak yiyecek dağıtımı yaptığını ancak ihtiyaçları karşılamaya yetmediğini ifade etti.

UNRWA'nın barınak haline getirilen okullarında konserve, un, sıcak yemek gibi temel ihtiyaçların sağlandığı ancak bu barınakların kapasitesinin 4 kat fazla olduğu ve yiyeceğin yetersiz olduğu belirtildi.

Dün, işgalci rejimin çalışanlarının Aksa Tufanı'na katıldığı iddialarının ardından 10 ülkenin UNRWA'ya sağlanan fonu askıya aldığı açıklanmıştı. UNRWA Genel Komiseri Philip Lazzarini, bu kararları "şok edici" olarak değerlendirerek ilgili ülkeleri kararlarını geri almaya çağırdı.

Haber Merkezi