Güncel

Vanlılar, Gazze İçin Beşyol Meydanında Buluştu: "Acil Ateşkes" Çağrısı

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Vanlılar, Kar Yağışına Rağmen Beşyol Meydanında Toplandı ve Gazze'deki Soykırıma Son Çağrısı Yaptı.

Abone Ol

Van'da, Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde "Gazze İçin Acil Ateşkes" sloganıyla toplanan Vanlılar, Yenihal Köprülü Kavşağı'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaşamını yitirenler için basın açıklaması düzenledi. Kar yağışına rağmen yoğun katılımın olduğu etkinlikte, vatandaşlar sık sık tekbir ve sloganlarla duygularını ifade etti.

Platform adına yapılan basın açıklamasını M. Garip Cesur okurken, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden soykırımı vurgulayarak, işgalci İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işlediğini belirtti. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın desteğiyle gerçekleşen bu işgalin Ortadoğu haritasını değiştirme amacını taşıdığını ifade etti.

Cesur, Filistin'de yaşanan insanlık suçuna dikkat çekerek, "İsrail'in saldırıları sonucunda 23 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, 60 binden fazla kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda 359 bin ev zarar gördü, 2 milyon sivil zorla göç ettirildi. Gazze'de on binlerce insan, gıda ve suya ulaşamıyor. İnsani yardım TIR'larının girişine izin verilmemesi, krizi daha da derinleştiriyor. Uluslararası hukuku çiğneyen batılı ülkelerin bu işgalci tavrı kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Acil ateşkes çağrısı yapan Cesur, "Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi için enerji ve temiz su ihtiyacının acil olarak karşılanması gerekiyor. Refah Sınır Kapısı'ndan yeterli insani yardımın Gazze'ye girişine izin verilmemesi kabul edilemez. Mısır Hükümeti, Gazze'ye ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin girişine izin vermeli. Dünya, bu büyük soykırım karşısında harekete geçmeli. İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. İsrail'e karşı yaptırımlar uygulanmalı, tüm İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır." dedi.

Vanlılar, etkinlik sonunda dualar eşliğinde dağıldı.