Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, hastane yolunda yaşanan kayma ve projedeki eksiklikler nedeniyle trafik sorunlarının arttığını belirtti.

Yolun kullanışlı olması gerektiğini vurgulayan Vali Kaya, projenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle dolmuş duraklarının ve güvenli bir indi-bindi alanının olmamasının ciddi bir sorun olduğunu belirten Vali Kaya, projenin yanlış çizildiğini ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ise hastane çevresindeki sorunlara dikkat çekerek, hastanenin arkasındaki istinat duvarının altında boşluk bulunduğunu ve bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, çevre yolunun bitiş tarihini bilmediklerini belirten Gürel, şehir merkezindeki ulaşım problemlerinin çözümü için proje çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Hastane Onemli Aciklamadocx 2

Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Alican Birincioğlu ise Güney Çevre Yolu projesinin devam ettiğini ve hastane yolunun Karayolları standartlarına uygun hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yalova İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı kesin hesabı, onaylanarak kabul edildi Yalova İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı kesin hesabı, onaylanarak kabul edildi

Zemin yapısından kaynaklanan problemlerin farkında olduklarını ve çözüm üzerinde çalıştıklarını ifade eden Birincioğlu, sorunların en kısa sürede giderilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.