Güncel

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, Altınova'da Kadına Şiddet ve KADES Programı'nı tanıttı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Altınova'da Kadına Şiddet ve KADES programı hakkında bilgilendirme çalışması yaptı. Altınova İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları dolandırıcılık konusunda uyardı ve aynı zamanda Kadına Şiddet ve KADES programıyla ilgili bilgi verdi.

Abone Ol

Bir etkinlikte, katılımcılara KADES uygulamasının özellikleri ve kullanımıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Özellikle kadınları uygulamayı indirip kullanmaya teşvik etmek adına yapılan bilgilendirme sonrasında, ekipler bazı vatandaşlara uygulamayı cep telefonlarına yüklemeleri konusunda yardımcı oldu.

Pazar ziyaretinin ardından ekipler, ilçedeki esnafları ziyaret ederek aynı bilgilendirmeyi broşürlerle destekleyerek gerçekleştirdi. Altınova İlçe Emniyet Müdürü H. Kürşat Seçer, KADES uygulamasının kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, tüm kadınlara uygulamayı indirip kullanma çağrısında bulundu.

KADES NEDİR?

Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadınların ve çocukların şiddete maruz kalmasını engellemeyi hedefleyen bir inisiyatiftir.

Uygulama, çıkışından itibaren sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Resmi bir uygulama olan KADES, kadınların ve çocukların şiddet olaylarından korunmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan bu uygulama, kadınlar ve çocuklar için acil müdahale imkanı sunmaktadır.

Kadınların güvenliğini sağlamak adına tasarlanmış bu akıllı telefon uygulaması, şiddet mağdurlarının sadece tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşmasını sağlar.

KADES UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

KADES uygulamasını, Google Play Store ve Apple Store gibi platformlardan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra T.C. Kimlik Numaranızı ve EGM tarafından gönderilen aktivasyon kodunu girerek uygulamayı aktif hale getirebilirsiniz.

Uygulama aktif hale geldiğinde, 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne tek tuşla ulaşarak yardım çağrısı yapabilirsiniz.