Yalova İl Genel Meclisi'nde Öğrenciler Meclis Ortamını Deneyimledi Yalova İl Genel Meclisi'nde Öğrenciler Meclis Ortamını Deneyimledi

Yalova'nın eğitimdeki başarısı bir kez daha ortaya çıktı! Atatürk Bilim Sanat Merkezi, Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu, Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu toplamda 7 proje ile Bursa'da düzenlenen TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda yer aldı. Ve sonuçlar gurur vericiydi!

Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi’nden hazırlanan "Aronya Meyve Özütünün Arpacık Soğanı Gelişimine ve Tavuk Embriyosu Koryoallantoik Zar Anjiyogenezine Etkileri" adlı proje, Biyoloji alanında bölge ikincisi oldu. Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu’ndan hazırlanan "Lucas Dizisi Tabanlı Kristografi Uygulaması" projesi ise Matematik alanında bölge üçüncülüğünü kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, bu başarıyla ilgili şunları söyledi: "22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finaline; ilimizden katılan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarı, eğitimde Yalova'nın kalitesini bir kez daha ortaya koyuyor."

Yalova'nın genç yetenekleri, bilim ve araştırmaya verdikleri önemi göstererek bölgelerindeki projelerle dikkat çekiyorlar.