Kültür-Sanat

Yalova Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Karne Öncesi Dolu Dolu Etkinliklerle Aktivite Dolu Bir Hafta Geçirdi

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında, Yalova Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, karne öncesinde bir dizi etkinlikle dolu dolu bir hafta geçirdi.

Abone Ol

Lise tarafından düzenlenen "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikleri" kapsamında öğrencilere çeşitli etkinlikler sunuldu.

Müdür Başyardımcısı Nihat Çelik, Müdür Yardımcısı Elif Turhan Tanır ve Rehber Öğretmen Hakan Özdemir'in rehberliğinde gerçekleştirilen bilgi yarışmasıyla başlayan etkinlikler, öğrenciler arasında keyifli rekabet ortamı oluşturdu.

Öğrenciler, Biyoloji öğretmeni Hilal Yılmaz'ın rehberliğinde gerçekleşen takas şenliğinde evlerinde kullanmadıkları eşya ve materyalleri sergileyerek takas ettiler.

İngilizce öğretmeni Fedai Kale'nin gözetiminde düzenlenen satranç turnuvası ve Beden Eğitimi öğretmeni Kadir Akbulut'un gözetiminde gerçekleşen badminton ve masa tenisi turnuvaları öğrencilere spor dolu anlar yaşattı.

Ayrıca, Yalova Gençlik Merkezi Kaligrafistleri Kadir Atalay ve Yahya Kalender'in katkılarıyla düzenlenen kaligrafi workshop yazı etkinliği öğrencilere sanatsal bir deneyim sunarken, öğrencilerin Filistin panosuna küçük notlar bıraktığı etkinlik de duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Son hafta etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Meslek Dersleri Öğretmeni İbrahim Altun ve Müdür Yardımcısı Alpaslan Şakı'nın gözetiminde Şehitlikte Kuran tilaveti ve dualar ettiler. Ayrıca, YKS'ye hazırlanan öğrenciler, Gri Koç-Gökhan Koç etkinliğine katıldılar.

Diğer etkinlikler arasında film izleme etkinliği, Rehber Öğretmen Hakan Özdemir gözetiminde "Ters Yüz" animasyon filminin izlenmesi, Biyoloji Öğretmeni Hilal Yılmaz'ın rehberliğinde Polimer Mühendisliği ziyareti ve Coğrafya Öğretmeni Halil İbrahim Akar ile Meslek Dersleri Öğretmeni Sevdiye Yıldız Altun'un öğrencilere mesleki tecrübelerini paylaştığı tecrübe paylaşımı bulunuyor.

Son hafta etkinliklerinde sorumluluk alan ve katkı sunan öğrenciler tebrik edilirken, emekleri için yönetici ve öğretmenlere teşekkür edildi.