Yalova'nın çeşitli sivil toplum kuruluşları, katil İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve ambargoyu protesto etmek için Cevdet Aydın Parkı'nda bir araya geldi. Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, yapılan basın açıklamasında, teröre, emperyalizme ve Gazze'deki işgale karşı birlikte seslerini yükselttiklerini belirtti.

Anlayışlı, Apertheid rejimi işgalci İsrail'in, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işlediğini vurguladı. Şu ana kadar binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, on binlercesinin yaralandığını ve milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Gazze'de insani krizin her geçen gün arttığını belirten Anlayışlı, özellikle sağlık hizmetlerinin hedef alındığını ve birçok sağlık merkezinin zarar gördüğünü dile getirdi. Ayrıca, hamile kadınların yaşadığı risklerin de altını çizdi.

Yalova'dan Gazze'ye yönelik yapılan yardım filosuna da dikkat çeken Anlayışlı, uluslararası alanda Gazze'ye yönelik desteklerin artması gerektiğini vurguladı. İsrail'in uluslararası hukukun çiğnenmesine son vermesi ve acil ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

Son olarak, İsrail'in işgal ve zulmüne karşı uluslararası toplumun birlik olması gerektiğini belirten Anlayışlı, Filistin halkının yanında olduklarını ve zulme karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.