Yalova Üniversitesi öğrencileri, Siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma karşı dünya genelinde yükselen "Kampüs İntifadası"na destek veriyor. Öğrencilerin kampüs içinde başlattığı "Küresel Nöbet İntifadası" eylemi, 10 günü geride bıraktı.

Üniversite bünyesindeki birçok öğrenci kulübü, Küresel İntifada'ya desteklerini sürdürüyor. Çadır nöbetine birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katılırken, öğrenci kulüpleri, Gazze'deki zulmün sona ermesine kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.

Yalova’da Arama Kurtarma Eğitimi: 100 Öğretmen Deprem Hazırlığı İçin Eğitildi Yalova’da Arama Kurtarma Eğitimi: 100 Öğretmen Deprem Hazırlığı İçin Eğitildi

Yalova Üniversitesi Öğrencileri, Küresel İntifada'ya Destek Veriyor1

Eyleme katılan öğrencilerden Arif Emre Macit, Gazze'deki direnişin, "Filistinliler toprak sattı" yalanını çürüttüğünü vurgulayarak, Batı medyasına rağmen öğrencilerin sesini yükselttiğini ve İsrail'in gerçek yüzünü dünyaya gösterdiğini ifade etti. Macit, "Bu zulmün karşısında bizler de varız" diyerek, kampüslerdeki intifada hareketini desteklediklerini belirtti.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri, Küresel İntifada'ya Destek Veriyor2Eyleme destek veren öğrencilerden Mehmet Semih Kara ise, "Kampüsler intifada diyerek başta Amerika ve Avrupa'da başlayan kampüslerdeki direnişe Yalova Üniversitesi olarak katılıyoruz. Küresel desteğin önemini biliyor ve zulüm sona erene kadar direnişimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri, Küresel İntifada'ya Destek Veriyor3Yalova Üniversitesi kampüsüne gelerek öğrencilere desteklerini ileten HÜDA PAR Yalova Kadın Kolları Başkanı Amine Önal, Batı ülkelerini İsrail'i fiilen desteklemekle suçlayarak, bu ülkelerin halklarının sokaklarda ve üniversitelerde dik duruş sergilediğini belirtti. Önal, Yalova Üniversitesi öğrencilerinin duyarlı davranışlarını takdir etti.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri, Küresel İntifada'ya Destek Veriyor4

Filistin Dayanışma Kulübü Başkanı Hasan Nazzal ise, bu tür eylemlerin Filistin halkı ve direnişçilere moral sağladığını vurgulayarak, "Filistin özgür olana dek intifadayız" dedi ve gençleri direnişe çağırdı.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri, Küresel İntifada'ya Destek Veriyor5Yalova Üniversitesi Öğrencileri, Küresel İntifada'ya Destek Veriyor