Kültür-Sanat

Yalova'da Cumhuriyetin 100. Yılına Özel 100. Yıl 100 Eser Karma Sergisi

Yalova Kent Müzesi'nde düzenlenen görkemli törenle açılan sergi, çeşitli sanat dallarından 100 değerli eseri bir araya getiriyor.

Abone Ol

Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenen etkinlikte, ipek kozası, çini, ebru, hat sanatı ve el sanatları gibi benzersiz eserler sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 30 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaretçilere kapılarını açacak.

Yalova'da Cumhuriyetin 100. yılını anma çerçevesinde düzenlenen "100. Yıl 100 Eser Karma Sergisi," Yalova Kent Müzesi sergi salonunda gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreni ile sanatseverleri ağırladı. Vali Hülya Kaya, Prof. Dr. Ümit Meriç, kurum müdürleri ve birçok sanatçının katıldığı törende, ipek kozası, çini, ebru, hat sanatı ve el sanatları gibi birbirinden değerli eserler incelendi. Sergi, 30 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak ve Prof. Dr. Ümit Meriç'in "Beşikten Mezara Kadar İlim ve Sanat" konulu konferansıyla da renklenecek. Her gün farklı geleneksel sanat türlerinde yapılan performans çalışmaları ise ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak.