Haber Merkezi- Ersin Tanrıkulu, sendika üyelerini 10 Mayıs Cuma günü saat 10:30'da Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilecek olan ‘Öğretmene Yönelik Şiddetin Son Bulması’ basın açıklamasına ve 1 günlük iş bırakma eylemine katılmaya davet etti.

“Öğretmene Şiddet Yasası'nın bir an önce yürürlüğe girmesi gerekiyor”

Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak, ‘Öğretmene Şiddet Yasası’nın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini vurgulayan Ersin Tanrıkulu, “Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları maalesef her geçen gün artmakta.

Okullarımızdaki güvenlik sorunu çözülmediği gibi çözüm için adım atılmamaktadır. Okul dışından biri rahatlıkla okula hatta sınıfa kadar girebilmekte ve öğretmene zarar verebilmektedir.

Bir haftada 16 öğretmen şiddeti olayı yaşandığı bir dönemde Sayın Bakanımız öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerini iletti ve şiddete maruz kalan öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından hukuki destek sağlanacağını belirtti.

Biz zaten Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak üyelerimize her türlü hukuksal desteği sağlıyoruz. Talebimiz, bu tür olaylara engel olacak, gerekli yaptırımları içeren ‘Öğretmene Şiddet Yasası’nın bir an önce yürürlüğe girmesidir” şeklinde konuştu.

“Eğitimden kısmak doğru değil”

Okullardaki güvenlik eksikliğinin sadece öğretmenleri değil, öğrencileri de etkilediğini belirten Tanrıkulu, hastanelerde, bankalarda ve birçok kurumda güvenlik görevlilerinin bulunduğunu ancak okullarda böyle bir uygulamanın olmamasını eleştirdi.

Eğitim çalışanları ve öğrencilerin açık hedef haline geldiğini ifade eden Tanrıkulu, “Her zaman söylediğimiz gibi eğitimden kısmak doğru değil. Ancak ülkemizde tasarruf ilk olarak eğitimden başlıyor. Okullarımız ve öğretmenlerimiz yalnız bırakılıyor. İl merkezlerinde bile güvenlik görevlisi bulunan okulların sayısı oldukça azdır.

Okulda yaşanan şiddet sadece mağdur olan öğretmenleri etkilemiyor, eğitimi de etkiliyor. Öğrencilerin gözü önünde darp edilmek, öğretmenlerimizi incitecek ve eğitim ortamını olumsuz etkileyecektir.

Şiddet olaylarının yaşandığı bir okulda öğretmen veya öğrenci kendini güvende hissedebilir mi? Kendini güvende hissedemeyen bir ortamda eğitim nasıl sağlanabilir?” şeklinde konuştu.

“Tüm üyelerimizi 1 günlük iş bırakma eylemine katılmaya çağırıyorum”

Yalova’da Arama Kurtarma Eğitimi: 100 Öğretmen Deprem Hazırlığı İçin Eğitildi Yalova’da Arama Kurtarma Eğitimi: 100 Öğretmen Deprem Hazırlığı İçin Eğitildi

Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu olarak eğitim çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin son bulması temennisini yineleyen Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu, “Şiddeti kınıyoruz.

Tüm öğretmenlerimiz bizim için önemlidir. Üyemiz olsun olmasın, şiddete maruz kalan her öğretmenimizle ilgileniyor ve süreçlerini takip ediyoruz. Eğitim çalışanlarına karşı şiddetin caydırıcı cezalarla karşılanması hayati önem taşımaktadır.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’nun; Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Anadolu Eğitim-Sen ile yaptığı elektronik ortamda gerçekleştirilen toplantıda, Ankara'da yapılacak eylemin hiçbir sendika bayrağı veya amblemi olmaksızın sadece genel başkanların sendika önlükleriyle yapılmasına karar verildiğini iletmek istiyorum.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Yalova Temsilciliği olarak, 10 Mayıs Cuma günü saat 10:30'da Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, ‘Öğretmene Yönelik Şiddetin Son Bulması’ amacıyla, diğer 4 Eğitim Sendikası ile birlikte ortak bir açıklama yapacağız” diyerek tüm üyeleri basın açıklamasına ve 1 günlük iş bırakma eylemine katılmaya çağırdı.