Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu üyeleri, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında "Kentsel Tasarım Projesi" üzerine bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yalova Valiliğinde yapılan toplantıda köylerin mevcut durumu ve köylere götürülecek hizmetler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ele alınan "Kentsel Tasarım Projesi", köyleri daha estetik yaşam alanlarına dönüştürmeyi hedefliyor. İlk etapta Fıstıklı Köyünde uygulanması planlanan proje, köylerin üretim, turizm ve ticaret merkezi haline gelmesini amaçlıyor. Yeşil alanı ve deniz suyunun temizliğiyle dikkat çeken, özellikle şehir dışından gelen tatilcilerin ilgi gösterdiği Armutlu ilçesinin Fıstıklı Köyü, pilot köy olarak seçildi.

Yalovalı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor Yalovalı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor

Turizm potansiyeli yüksek olan köyde başlatılacak üretim ve ticaret faaliyetlerinin sürdürülebilir başarı sağlaması halinde, "Kentsel Tasarım Projesi" diğer köylerde de uygulanacak.

Editör: Masume Masume