Tilkiler Mahalleyi Rahatsız Ediyor

Çiftlikköy’de sular kesilecek Çiftlikköy’de sular kesilecek

Sultaniye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 5 yıldır boş bir binanın altına yuva yapan ve burada yaşamlarını sürdüren tilkilerden şikâyetçi. Tilkilerin tavuklarına saldırıp yediklerini söyleyen mahalle sakinleri, bir an önce bu hayvanların doğal ortamlarına taşınmasını talep ediyor.

İlim Yayma Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Süleyman Çelebi'nin Açıklamaları

Sultaniye Mahallesi'nde yaşayan İlim Yayma Cemiyeti Yalova Şube Başkanı Süleyman Çelebi, tilkilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çelebi, 5 yıl önce 2 tilkinin evinin hemen karşısındaki boş bir binanın altına yuva yaptığını ve zamanla sayılarının 5'e yükseldiğini belirtti. Çelebi, "Özellikle geceleri mahalle sakinlerinin kümeslerine saldırıyorlar ve tavukları yiyorlar. Hatta mahallemize o kadar alıştılar ki insanlardan hiç korkmuyorlar ve mahallenin köpekleriyle bile oynuyorlar" dedi.

Tilkiler Doğal Yaşam Alanlarına Dönmeli

Tilkilerin özellikle kümeslere saldırdığını dile getiren Süleyman Çelebi, “Hatta yiyecek bulamadıklarında gündüzleri bile kümeslere saldırdıkları oluyor. Bir an önce yetkililerin önlem almalarını istiyoruz. Hem bu tilkilerin can güvenliği hem de mahalle sakinlerinin rahat bir nefes alabilmeleri için yetkililer harekete geçmeli. Bu tilkiler buradan alınarak doğal yaşam alanlarına bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

Editör: Fatma Zehra