Yalova'da, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Yalova Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda yapılan etkinlik, Deprem Anıtı önünden başlayan kortejle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.

Törene, Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ve çeşitli kurum müdürleri de katıldı. Karatekin, yapmış olduğu konuşmada, Yalova'nın turizm potansiyeline dikkat çekerek, turizmdeki paylarını artırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Yalova'nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaparak, turizmdeki hedeflerini anlattı.

Yalova'nın çeşitli aktiviteler için uygun coğrafyasına dikkat çeken Karatekin, turizm altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Trekking, yamaç paraşütü, bisiklet sporu gibi aktiviteler için uygun alanların oluşturulması ve su sporları merkezlerinin kurulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, turizm sektöründe ortak bir dil oluşturmanın önemine değindi.

Tahsin Becan, TOBB Genel Kurulu Akşam Yemeğinde Hazır Bulundu Tahsin Becan, TOBB Genel Kurulu Akşam Yemeğinde Hazır Bulundu

Tören, Yalova'daki turizm tesisleri, seyahat acenteleri ve derneklerin tanıtım stantlarının gezilmesiyle sona erdi. Folklor gösterileri ve şiirlerle renklenen etkinlik, Turizm Haftası'nın önemine vurgu yaparak, Yalova'nın turizmdeki geleceğine dair umutları artırdı.

Yalova Turizm Hafta Cosku Toren 4Yalova Turizm Hafta Cosku Toren 3