TFF, Süper Lig'den 7 Kulübü Disipline Gönderdi! TFF, Süper Lig'den 7 Kulübü Disipline Gönderdi!

Amatör sahalarda düzenlenen okul sporları futbol yıldızlar kategorisi yarı final müsabakalarında erkekler ve kızlarda toplam 16 takım mücadele etti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun organize ettiği U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında ise 6 takım birincilik için ter döktü.

Yalova Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen açılış töreninin ardından farklı illerden gelen 16 okul takımı, zorlu müsabakalarda gösteri yaptı. Erkeklerde Kocaeli'den 28 Haziran Ortaokulu ve Alparslan Ortaokulu, İstanbul'dan Halil Türkkan Ortaokulu ile Antalya'dan Mecdude Başakıncı Ortaokulu; kızlarda ise Kocaeli'den Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu, İzmir'den Şehit Uğur Sarıkaya Ortaokulu, İstanbul'dan Küçükçekmece Tema İstanbul Ortaokulu ve Bilecik'ten Murat Hüdavendigar Ortaokulu finallere yükseldi.

Aynı zamanda Termal Sahası ve Amatör Sahası-1'de düzenlenen U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe turunda, Yalova'nın ev sahipliğindeki etapta Yalovaspor, finalde Sakarya temsilcisi Harmanlıkspor'u 7-0 mağlup ederek üst tura yükseldi. Kocaeli grubunda ise Tekirdağ temsilcisi Çorlu Belediyespor, İstanbul Eroğluspor'u 2-0'lık skorla geçerek 2. Kademeye yükseldi.