Ethan'ın Valorant'taki Hassasiyet Ayarları ve Stratejileri Ethan'ın Valorant'taki Hassasiyet Ayarları ve Stratejileri

 Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı'ndan Medya PR Birim Yöneticisi ve Seslendirmen Şaban Özdemir, yapay zeka destekli ses üretiminin ilerlemesini ve getirdiği riskleri değerlendirdi. Özdemir, teknolojinin ses alanında da hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşattığını belirtti. Yapay zeka tabanlı ses üreticilerinin, metinleri canlı ve duygusal seslere dönüştürebildiğini ancak henüz gerçekçi tonlamaları yakalayamadığını ifade etti.

Ses sanatçılarının seslerinin izinsiz kullanılmasını önlemek için yasal korumanın şart olduğunu vurgulayan Özdemir, yapay zeka tabanlı bir teknolojinin geliştirilerek ses klonlamalarını tespit etmenin önemine işaret etti. Bu teknolojinin, dolandırıcılara karşı ciddi bir caydırıcılık sağlayabileceğini belirtti.

Özdemir ayrıca, yapay zeka ile ses klonlamasının profesyonel ses sanatçılarını ve sanat eserlerini nasıl etkilediğini örneklerle açıkladı.

Sonuç olarak, yapay zeka tabanlı ses üretiminin gelişmesiyle birlikte sanatçı haklarının korunması ve teknolojinin etik kullanımı konularında önlemler alınması gerektiği vurgulandı.