Gantz'tan Netanyahu'ya Sert Uyarı: "Uçuruma Sürüklemeyi Tercih Edersen, Kabineden Çekiliriz" Gantz'tan Netanyahu'ya Sert Uyarı: "Uçuruma Sürüklemeyi Tercih Edersen, Kabineden Çekiliriz"

Gelir İdaresi Başkanlığı, trafikteki araçlardan elde edilen vergi gelirlerini daha etkin bir şekilde toplamak için yeni bir düzenlemeyi uygulamaya koyuyor. Bu düzenleme kapsamında, yakıt alan araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz'a işleyecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi devreye alınacak.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, yakıt alan araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz'a işleyerek vergi toplama sürecini daha etkin hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu sistem içerisinde yer alan Taşıt Tanıma Birimi (TTB), araçların yakıt depolarına monte edilen bir elektronik etikettir. Bu etiket, akaryakıt istasyonlarında bulunan "Taşıt Tanıma Okuyucu" tarafından okunarak araç plakasını otomatik olarak tanır. Bu sayede, yakıt alımı sırasında manuel plaka kaydı yapma gerekliliği ortadan kalkar. TTB, akaryakıt satışlarında vergi kayıplarını önlemek ve işlemi otomatikleştirmek amacıyla kullanılan bir sistemdir.