Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, mesleki eğitimin cazip hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Erbul, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in, meslek liselerinde 18 yaşına gelen öğrencilere sigorta yapılması önerisini de desteklediklerini ifade etti.

Yalova'da  Bir Avukat Müvekkili Tarafından Saldırıya Uğradı! Yalova'da Bir Avukat Müvekkili Tarafından Saldırıya Uğradı!

YESO Başkanı Necati Erbul, mesleki eğitimin cazip hale getirilmemesi durumunda, çıraklık ve kalfalık gibi önemli mesleklerin sürdürülebilir olamayacağı ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti. TESK'in, meslek liselerinde 18 yaşına gelen öğrencilerin sigortalanması teklifini bu nedenle desteklediklerini söyledi. Erbul, "Çırak, kalfa ve usta açığı büyük bir problem.

Beyaz yakalıların iş bulma olanakları mavi yakalılara göre yüzde 75 daha azalmış durumda. Mavi yakalıların büyük bir kısmı iş buluyor ve meslek sahibi oluyor, ancak üniversite mezunları asgari ücretle bile iş bulmakta zorlanıyor.

Sanayi, kalifiye eleman eksikliğinden, esnaf ve zanaatkâr ise yok olmaktan şikayetçi. Ne yazık ki, şu anda kimse çocuğunu sanayiye veya marangoz atölyesine göndermiyor. 'Oku' diyorlar ama mesleği olmayan gençler iş bulmakta zorlanıyor.

Meslek liselerinde 18 yaşına gelen çocukların sigortalanması ve çıraklık döneminin cazip hale getirilmesi gerekiyor. Gençlerin kendi gelecekleri için mutlaka bir meslek öğrenmeleri önemlidir. Çocukların bir mesleğe yönlendirilmesi, hayatlarının garanti altına alınması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak: Görsel Haber