Dünya

Yine bir Cuma ve yine işgalcilerin zulmü!

İşgal çetelerinin 7 Ekim'den bu yana 20. cuma namazında da işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engellemesiyle gerginlik yaşandı.

Abone Ol

Haber Merkezi-İşgalci çeteler, sabah saatlerinden itibaren Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde kontrol noktaları kurarak konuşlandı.

Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlilere kimlik kontrolü yapan işgal çeteleri, özellikle gençleri bu kontrol noktalarından geri çevirdi.

İşgal çetelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermemesiyle Filistinliler, Eski Şehir'in Esbat (Aslanlı) Kapısı çevresinde toplandı.

Filistinliler, cuma namazını Aslanlı Kapı çevresinde kılmak istediğinde ise işgal çetelerinin müdahalesiyle karşılaştı. İşgal çeteleri, Filistinlileri cop ve zor kullanarak alandan uzaklaştırdı.

Taraflar arasında arbede yaşanırken bir işgalci, otomatik tüfeğiyle Filistinlilere doğru nişan aldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden bir kaynak, işgal çetelerinin engellemeleri karşısında normal zamanlardaki cuma namazlarına göre daha düşük sayıda kişinin cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılabildiğini belirtti.

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya geldi. Demirer, burada yaptığı açıklamada, Kudüs'ün zorlu bir dönemden geçtiğini ve umut ettiği gibi yakında durumun düzeleceğini belirtti.

İşgal çeteleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlilerin girişlerine kısıtlama getiriyor.