Adıyaman'da Feci Kaza: Hafif Ticari Araç Şarampole Devrildi, 2 Kişi Hayatını Kaybetti Adıyaman'da Feci Kaza: Hafif Ticari Araç Şarampole Devrildi, 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile savunma sanayi sektörü arasında imzalanan protokolle ilgili olarak yapılan açıklamada, uluslararası akademisyenlerin Türkiye'de savunma sanayi alanında çalışabilmeleri ve küresel bilginin akademi ve sanayiye aktarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, savunma sanayi sektörü ile YÖK arasındaki işbirliği protokollerinin öncelikli unsurlarından birinin, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün temin edilmesi olduğu vurgulandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, protokol kapsamında, üniversitelerde görev yapan uluslararası bilim insanlarının savunma sanayiinde kısmi zamanlı çalışabilmesine imkan sağlayacak düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Saraç, Türkiye'deki 169 üniversitede çeşitli alanlarda görev yapan yaklaşık 1500 doktoralı uluslararası bilim insanının, savunma sanayiine daha büyük bir beşeri sermaye sağlayacağını belirtti. Bu yeni protokolün, üniversite-savunma sanayii arasındaki ilişkileri daha da geliştirerek yeni olanaklar yaratacağını ve savunma sektörünün uluslararası bilim insanlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanabileceği bir zemin oluşturacağını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de protokolün, yurt dışında başarıyla çalışmalar yürüten bilim insanlarının ülkeye kazandırılması ve savunma sanayisinin teknolojik derinliğinin uluslararası akademisyenlerin katkılarıyla artırılması konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Görgün, bu işbirliğinin sektörün ekonomideki etkisini artıracağına ve yeni bakış açıları sunarak ürünlerin ihraç edilmesine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Editör: Ömer Faruk