ABD Senatosu'nda, Ukrayna'ya beklenen desteğe onay çıkmayınca, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski bu desteğin sağlanması için Washington'u ziyaret etti.

HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor

Zelenski'nin, ABD'li yetkililere 'Destek gelmezse kaybedebiliriz. Biz kaybedersek Putin kazanır, bu da ABD için oldukça tehlikeli bir durum olabilir' dediği belirtildi.

Zelenski, 'Ukrayna, topraklarından vazgeçmeli' diyen Cumhuriyetçilere yönelik ise 'Ukrayna topraklarından nasıl vazgeçebilir? Dürüst olmak gerekirse bu delilik. Orada insanlarımız var, ailelerimiz var, çocuklarımız var. İşkence görüyorlar, tecavüze uğruyorlar ve öldürülüyorlar. Ve topraklarımızdan vazgeçmeyi teklif eden sesler, halkımızdan vazgeçmeyi de teklif ediyorlar.' açıklamasını yaptı

Biden, Cumhuriyetçileri Ukrayna'ya yapılması planlanan yardımı onaylamaya çağırarak, 'Kongre'nin, Ukrayna için ek fonu geçirmesi gerekiyor. Ve böylece, diktatörlerin neden oldukları hasarın, ölümlerin ve yıkımın bedelini ödeyeceklerini göreceğiz. Ukrayna için Savunma Bakanlığı'ndan 200 milyon dolarlık bir destek daha imzaladım. Bu destek hızlı bir şekilde gönderilecek.' dedi. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk