ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Ersoy, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında ais.osym.gov.tr üzerinden yapılacak.

Tercihlerinizi yaparken uzman desteği almayı ihmal etmeyin. İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri lütfen dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını diliyorum."

2024 Yılı Eğitim Görevlisi alım ilanı 2024 Yılı Eğitim Görevlisi alım ilanı

Ersoy'un bu açıklaması, tercih dönemi için adayların dikkatli ve bilinçli olmaları gerektiğini vurguluyor. Tercih sürecinde uzman desteği almanın, adayların doğru ve kendilerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olacağı belirtildi. Ayrıca, ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzunun dikkatlice incelenmesi gerektiği ifade edildi.

Editör: Masume Masume