Ekonomi

27 Model Türkiye'de Satılamayacak! İşte Yasaklanan Otomobil Marka ve Modelleri...

27 model için kapılar kapandı: Bu otomobiller Türkiye'de artık satılamayacak! İşte o markalar ve modeller... Ticaret Bakanlığı'nın aldığı yeni karar, Türkiye pazarında birçok elektrikli otomobil modelinin satışına son verdi. İşte, Türkiye'de artık bulunamayacak olan markalar ve modeller...

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye'deki elektrikli otomobillerin sayısı 2022'ye göre neredeyse 5,5 kat artarak 80 bin 43'e yükseldi. Ancak, 29 Aralık'ta yürürlüğe giren "Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ" ile bazı araçlar için Türkiye pazarı kapandı.

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci'nin açıklamalarına göre, Alfa Romeo Milano, Audi Q4 e-Tron, BMW iX2, Cupra Born, Mercedes EQB (FL), Volvo EX30 ve birçok diğer model, yeni ithalat koşulları sebebiyle Türkiye'ye getirilemeyecek. Bu durum, yasal bir değişiklik olmadığı takdirde söz konusu modellerin Türkiye'ye ithal edilemeyeceği anlamına geliyor.

Elektrikli araç satışlarının Togg'un piyasaya sürülmesiyle hız kazandığı bir dönemde, Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile bazı araçların satışının mümkün olmadığına dikkat çeken Özpeynirci, bu durumun Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarını nasıl etkileyeceği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Volvo EX30'un da yasaklanan modeller arasında yer aldığı belirtilirken, şirket yetkilileri, "Yeni ithalat koşullarının izin verdiği zaman ve noktada, Volvo EX30 modelimizi Türkiye'de satışa sunmak için gereken adımları atacağız" şeklinde bir açıklama yaptı. Elektrikli otomobil pazarındaki bu gelişmeler, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki geleceği üzerinde merak konusu olmaya devam ediyor.