Akaryakıt istasyonları, bankaların artan kart komisyonlarına tepki göstererek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) bir talepte bulundu. EPGİS Başkanı Aktaş, bankaların yüksek komisyonlarını eleştirerek, nakit ödemelerde kart komisyonunun pano fiyatına eklenmemesi ve kartlı ödemelerde komisyonun vatandaşa yansıtılması isteğinde bulundu.

Aktaş, BDDK'ya sunulan teklif kapsamında, kredi kartıyla gerçekleştirilen ödemelerde "hizmet bedeli fişi" düzenlenerek komisyonun vatandaşa yansıtılmasını hedeflediklerini belirtti. Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 12 bin 700 akaryakıt istasyonu, bankaların yüzde 3,36'lık kart komisyonlarından olumsuz etkileniyor ve bu durumdan ciddi şekilde etkilendiklerini ifade ediyor.

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor

Bankaların komisyonu istasyonlara 40 güne kadar ödeme yapma hakkına sahip olmaları, istasyonları ödemelerini almak için yüksek komisyonları kabul etmeye zorluyor. Aktaş, önerilen düzenlemeyle devlet gelirlerinin artırılacağına ve vatandaşın nakit ödemelerde avantajlı olacağına dikkat çekiyor. Öneri, istasyonlar ile vatandaş arasında adil bir denge sağlanması amacı taşıyor ve bu düzenleme BDDK tarafından yapılması talep ediliyor.