Elazığ'ın en eski mahallelerinden biri olan Hüseynik'te bulunan tarihi Hüseynik Kariyesi Camisi, asırlık Kur'an-ı Kerim'leri muhafaza etmektedir. Camiye Kur'an-ı Kerim'lerin hediye edilmesi dönemin hayırseverleri, Hüseynik Beyleri ve Harput'taki keşşafzadeler tarafından gerçekleştirilmiştir. Altın yaldızlı el yazması Kur'an-ı Kerim'ler, o zamandan beri korunmaktadır.

Kur'an-ı Kerim'lerin kapağındaki zincirler, dikkat çekici bir detaydır. Teknolojinin olmadığı ve el emeğinin büyük önem taşıdığı bir dönemde, el yazması Kur'an-ı Kerim'lerin az olması ve hırsızlık riski gibi sebeplerle böyle bir yöntemin uygulandığı belirtilmektedir. Cami Dernek Başkanı Hakan Palutoğlu, Kur'an-ı Kerim'lerin güvende tutulması amacıyla kapağına zincir takılarak çekmecelere monte edildiğini ifade etmektedir.

Tarihi camide ayrıca İran kilimleri, Hz. Muhammed'in (sav) sakal-ı şerifi ve ilk dönemlere ait Kabe örtüsü gibi önemli eşyalar da korunmaktadır.

Hizbullah'ın Roketleri Demir Kubbe'yi Deliyor: Kuzeye Fırlatılan Roketler İsabet Etti Hizbullah'ın Roketleri Demir Kubbe'yi Deliyor: Kuzeye Fırlatılan Roketler İsabet Etti

Editör: Ömer Faruk