Mardin'in kırsal Kızıkhamurkesen Mahallesi'nde yaşayan Rıdvan Atuğ, gösterdiği üstün gayretler ve hocalarının desteğiyle Kur'an-ı Kerim'i 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede ezberleyerek hafız oldu. Normalde bir buçuk ila iki yıl süren hafızlık eğitimini kısa sürede tamamlayan Atuğ, büyük bir heyecanla hafızlık icazetini ve sertifikasını alacağı günü bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak Hafızlık Tespit Sınavı'na hazırlanan Atuğ, adını hafızlar listesine yazdırmayı ve ileride müftü olmayı hedefliyor.

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, Atuğ'un kısa sürede hafız olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Mardin olarak güzel bir mutluluğu yaşıyoruz. Bir öğrencimiz 5 ayda hafızlığını bitirdi. Mardin'de il genelinde 29 hafızlık Kur’an kursumuz var. Bu Kur’an kurslarımızda 800'e yakın öğrencimiz şu anda hafızlık eğitimi görmektedir. Bugün de Kabala'da Hacı İsmail Kaya Kur'an Kursu'ndan Rıdvan Altuğ ismindeki bir öğrencimiz, 5 buçuk ayda hafızlığını bitirmiştir. 3 ay önce de Menci Duyan Kız Kur’an Kursu'nda bir öğrencimiz ise 6 ayda hafızlığını bitirmişti,” dedi.

Kur’an Kursu hocası Hamza Elaldı, Rıdvan Atuğ'un kısa sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberlemesini azmine, çalışmasına, fedakârlığına ve Allah'ın verdiği zekâya bağladı. Elaldı, “Rıdvan öğrencimiz tatil demeden, gece gündüz çalıştı. Günde 10 ile 15 saat arası çalışıyordu. Annesi babası bir buçuk yılda bitireceğini zannediyorlardı, 5 buçuk ayda bittiğini öğrenince çok sevindiler,” diye konuştu.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu

Rıdvan Atuğ ise, hocalarının emeği ve ailesinin destekleriyle hiç durmadan azimle çalıştığını belirtti. Atuğ, “15 Aralık’ta başlayıp, 2 Haziran’da bitirdim. Kur’an-ı Kerim’i 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede bitirmemi çok çalışma, azim ve disipline bağlıyorum. Peygamber Efendimizin yolundan gitmek için bu çabayı sarf ettim. Yatılı okulda kaldığımdan çok az istirahat ediyor, tatil günlerinde de çalışıyordum. Yüce Allah’ın yardımıyla çabam sonuç buldu. Bundan sonra hedefim öncelik imam ve daha sonra müftü olmaktır,” ifadelerini kullandı.

Editör: Masume Masume