Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdul Malik el-Husi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinin Filistin'e yeterli desteği sağlamadığını belirtti. İşgalci İsrail'in işgal altındaki Filistin'deki faaliyetleri ve bölgesel gelişmelerle ilgili bir konuşma yapan el-Husi, çoğu Arap rejiminin Filistin'e destek konusunda yetersiz kaldığını vurguladı.

El-Husi, "Tekfircilerin İslam toplumunda büyük bir fitne hareketi olduğunu" ifade ederek, bu grupların İsrail'e karşı seslerini yükseltmediklerini, ancak çeşitli alanlarda saldırganlıkta bulunduklarını ve Arap rejimlerinden destek aldıklarını dile getirdi. Ayrıca, "Tekfircilerin binlerce Müslümanı öldürdüğünü ve İsrail'e karşı gerçek bir mücadelede bulunmadığını" belirtti.

İrlanda, İngiltere'yi Yeniden "Güvenli Ülke" Olarak Tanımlıyor İrlanda, İngiltere'yi Yeniden "Güvenli Ülke" Olarak Tanımlıyor

El-Husi, İsrail'in İslam'ın ilk düşmanı olduğunu ve tekfircilerin neden bu düşmanla yüzleşmediklerini sorguladı. Suudi Arabistan rejiminin Filistin'e yeterli destek sağlamadığını ve BAE ile birlikte kendilerini Arap dünyasının koruyucuları olarak tanıttığını, ancak İsrail'e karşı etkili bir direniş göstermediklerini ifade etti. Ayrıca, uluslararası toplumun İsrail'in ihlallerine karşı yeterli önlem almadığını ve bu durumun Batı'nın desteğiyle kanıtlandığını belirtti.