Haber Merkezi- Doğru Haber Gazetesi'nin köşe yazarı Mehmet Göktaş, son yazısında "Açlık ne muhteşem bir terbiye?" başlığı altında önemli bir konuya değindi.

Göktaş, yazısında oruç tutmanın sadece sevap kazanmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda aç ve susuz kalarak insanın kendi acziyetini idrak etmesini sağladığını vurguluyor. Orucun insanı haddini bildiren ve boynunu büken bir disiplin olduğunu ifade ediyor.

Açlıkla geçen zamanın, insanın yokluğunu ve ölümlülüğünü anlamasına yardımcı olduğunu belirten Göktaş, insanlığın asla unutmaması gereken hakikatin, kendi acziyetini unutmamanın önemli olduğunu dile getiriyor. Göktaş, bu durumun azgınlıkların ve tuğyanların kaynağı olduğunu vurguluyor.

Mevlid-i Nebi Kutlamaları: İhyâ ve Tebliğ Bağlamında Bir Bakış Mevlid-i Nebi Kutlamaları: İhyâ ve Tebliğ Bağlamında Bir Bakış

Ayrıca, Göktaş yazısında, açlık ve susuzluğun insanın yaratılan ve Yaratan arasındaki farkı kavramasına yardımcı olduğunu ve bu durumun Allah'ın kendisini tanıttığı Kuran'da da vurgulandığını aktarıyor.

Göktaş, yazısında ayrıca Müslümanların, Ramazan ayında yaşadıkları açlık ve oruç deneyimlerini disiplinli bir şekilde Batı dünyasına taşıyarak insanlığın vicdanını ve merhametini uyandırmaları gerektiğini ifade ediyor. Açlıkla geçen zamanın, insanların dünyadaki çeşitli sıkıntıları daha iyi anlamalarına ve bu konuda daha duyarlı olmalarına katkı sağladığını vurguluyor.

Göktaş, yazısında son olarak, vahiyin insanlığa sürekli olarak açları doyurmayı, fakirleri gözetmeyi, kölelerin özgürleştirilmesini ve servetin adil bir şekilde dağıtılmasını emrettiğini hatırlatıyor.