Gündem

Afganistan'da açılan ücretsiz kurslarda hem meslek hem de Kur'an-ı Kerim öğretiliyor

Afganistan İslam Emirliğinin büyük vilayetlerinden Herat'ta, hayır kurumları tarafından açılan ücretsiz kurslarda kadın ve çocuklara hem meslek edindirme eğitimi veriliyor hem de Kur'an-ı Kerim dersleri veriliyor.

Abone Ol

Ülkenin batısında yer alan ve İran'a sınırı olan Herat'ta, bir hayır kurumu tarafından açılan 26 kursta, ücretsiz olarak düşük gelirli ailelere bir yandan terzilik mesleği öğretilirken, bir yandan da maneviyat dersleri veriliyor.

2 binden fazla kadın ve çocuğun eğitim gördüğü kurslarda, meslek edinmenin yanı sıra Kur'an-ı Kerim dersleri de ihmal edilmiyor.

Düşük gelirli ailelerin katıldığı kurslarda toplamda 2 bin 100 kişiye eğitim veriliyor. Bu kurslarda Kur'an-ı Kerim öğretmek için ayrı, mesleki becerileri geliştirmek için de ayrı sınıflar oluşturulmuş.

Hayır kurumunun Kur'an-ı Kerim öğrenimine yönelik 26 kurs düzenlediğini belirten yetkililer, Çalışma ve Sosyal İşler Dairesi ile yapılan anlaşma kapsamında 1000'den fazla kadına terzilik mesleğinin öğretildiğini söyledi.

Bu ders ve kurslara katılanlar, Kur'an-ı Kerim öğrenme ve terzilik yapma fırsatı elde etmenin mutluluğunu bir arada yaşadıklarını dile getiriyor.

Kurslarda mesleki eğitimde başarılı olanlar, öğretici olarak diğer kursiyerlere ders vermeye başlıyor.

Ücretsiz açılan bu kurslar, yoksul aileler için büyük bir avantaj sağlıyor. Zira kursiyerler hem ailelerinin geçimini sağlayacak bir meslek ediniyor hem de dinerinin ana kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'i birlikte öğreniyorlar.

Yetkililer, kurslara katılmak isteyen dar gelirli kadın ve çocuklar için daha fazla beceri geliştirme fırsatının oluşturulması gerektiğine inanıyor.

Ülkede yoksulluğun her geçen gün arttığını beliren uzmanlar, fırsatların oluşturulmasının yoksul insanların yaşamlarına olumlu etki edeceğine dikkat çekiyor. (İLKHA)