Alınan bilgiye göre, Esenler'de yaşayan zihinsel engelli Ayhan Özçelik (40), dün akşam saatlerinde Silivrikapı Mahallesi'nde bulunan akrabalarının yanına ziyarete gitti. Gece saatlerinde sokakta yalnız başına yürüdüğü sırada, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan Özçelik ağır yaralandı.

Sabahın erken saatlerinde olayın gerçekleştiği noktaya çöp toplamak için gelen temizlik işçileri, yerde yatan bir kişinin başında havlayan köpekleri fark etti. Durumu derhal polis ve sağlık ekiplerine bildiren işçiler, saldırıya uğrayan kişinin yardımına koştu.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından acil olarak hastaneye kaldırılan Ayhan Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özçelik'in cenazesi, inceleme için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ağabeyi Burhan Özçelik, kardeşinin sahipsiz 5-6 köpeğin saldırısına maruz kaldığını ve bu köpeklerin daha önce de aynı bölgede başka kişilere saldırdığını öne sürdü. Burhan Özçelik, kardeşinin boğazından ve yüzünden ağır yaralandığını, temizlik işçileri olayı fark etmeseydi daha da kötü bir durumla karşılaşabileceklerini ifade etti.

Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu

Özçelik, "Çöpçüler oradan geçerken ses duyuyorlar, köpeklerin kendilerine de saldırması üzerine inşaattan sopaları alıp köpekleri kovalıyorlar. Ondan sonra ambulansı çağırıyorlar. Temizlik işçileri tanıdık, yaralanan kişinin fotoğrafını çekip bizim amca çocuklarına atıyorlar. Onlar da bize atınca bakıyoruz ki yaralanan kişi kardeşim Ayhan. Çöpçüler görmese belki de sabaha kadar parçalayacaklardı kardeşimi. Ambulans gelince hastaneye götürüyorlar. Daha sonra da kan kaybından vefat ediyor." dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Özçelik'in saldırıya uğradığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Editör: Masume Masume