Gündem

Ahmet Karatoprak, “Dengbejlik ve Halk Şairliği” alanında Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı

“Dengbejlik ve Halk Şairliği” alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne başvuran Bingöllü Ahmet Karatoprak, Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı.

Abone Ol

Konuya ilgili Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, geleneksel sanatları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimlerini ve görünürlüğünü arttırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla her yıl somut olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı adaylarını Ankara'da oluşturulan kurul ile belirlemektedir. Bu hususta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze Dengbejlik ve Halk Şairliği alanında başvuruda bulunan Ahmet Karatoprak 05-20 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen değerlendirme kurulunu başarıyla geçerek somut olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazanmıştır.' ifadeleri kaydedildi. (İLKHA)