AK Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi gerçekleştirilen temayül yoklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için belirlenen isim belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı yoklamada en çok oyu alan ismin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir olduğu duyuruldu.

Faruk Dinç: İslam Ülkeleri Güç Birliği Yapmalı, Savunma Sistemlerini Geliştirmeli Faruk Dinç: İslam Ülkeleri Güç Birliği Yapmalı, Savunma Sistemlerini Geliştirmeli

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen TGRT televizyonunda konuşan Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, temayül yoklamasında çıkan sonucu paylaşarak Erkan Kandemir'in isminin öne çıktığını ifade etti. Ancak, Sözcan, bu sonucun kesin bir karar olmadığını ve teşkilatın duygusal bir yaklaşım sergileyebileceğini belirtti.

Erkan Kandemir, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana İstanbul teşkilatında çeşitli görevlerde bulunmuş, 2014 yılında Başbakan Danışmanlığı görevini üstlenmiş ve aynı yıl Sağlık Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Ayrıca, 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. 2018 ve 2021 AK Parti kongrelerinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kandemir, partinin önemli isimlerinden biridir.

Editör: Ömer Faruk