Altınova Belediyesi tarafından 2020 yılında kurulan ve 40 dönümlük bir alanda faaliyet gösteren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, şifalı bitkilerin üretimi ve halka sunumu için önemli bir merkez haline geldi.

Bahçede, kekik, lavanta gibi mutfakta kullanılabilen bitkilerin yanı sıra, özel bitkiler de yetiştirilip vatandaşların ilgisine sunuluyor.

Bahçenin müdürü Mustafa Sarıgül, yapılan çalışmaların sağlık alanında faydalı olduğunu ve özellikle diyabet hastalarının kullanımı için önerilen bitkilerin yetiştirildiğini belirtti. Baharla birlikte başlayan fide dikimlerinde bu yıl yaklaşık 25 bin fide üretildiğini ve üniversitelerle de bu çalışmaların paylaşılacağını aktardı.

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ise Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi'nin ilçe ve Yalova için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, vatandaşları bu alanda bulunan güzellikleri görmeye davet etti.

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca'ya Ziyaretler Devam Ediyor Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca'ya Ziyaretler Devam Ediyor

Bahçe, düzenlenen etkinlikler ve bilgilendirme çalışmalarıyla da çiftçileri ve halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.

Tibbi Bitkiler Projesi 4Zeytinburnu Kultur Vadisi Tibbi Bitkiler Bahcesi 121756 1 Zburnu Tibbi 1366X550