Yalova Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği, Altınova İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yangınla mücadele konusunda uygulamalı ve teorik eğitimler verdi. Bu eğitim kapsamında, yangın söndürme teknikleri, yangın söndürme cihazı (KKT) kullanımı ve başlangıçtaki yangınlara ilk müdahale konularında eğitimler düzenlendi. Altınova İlçe Emniyet Müdürü H. Kürşat Seçer, eğitimlerin belirli bir program dahilinde devam edeceğini ifade etti ve İtfaiye Amirliği'ne teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye Gidiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye Gidiyor

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği, ilçedeki diğer kurum ve kuruluşlara yönelik teorik ve pratik yangın eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, eğitimlerde yangınları önleme, yangınlara ilk müdahale, yangın sınıflarına göre müdahale teknikleri ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı konularında bilgi verildiğini belirtti. Çavuşoğlu, eğitimlerin amacının kurumların ve vatandaşların alacakları tedbirlerle can ve mal kayıplarını en aza indirmek olduğunu vurgulayarak, koruyucu ve önleyici tedbirlerin önemine dikkat çekti.

İLK İTFAİYE TEŞKİLATI NE ZAMAN KURULMUŞTUR?

Osmanlı Devleti'nde Yeniçeri Ocağı'na bağlı olarak 'Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı' adıyla 1720 yılı, yani Lale Devri'nde kurulmuştur. Yeniçeriliğin 1826'da kaldırılmasıyla bu ocak da lağv edilmiştir. 1827 yılında yarı askerî bir İtfaiye Teşkilatı kurulmuştur.

Editör: Ömer Faruk