Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Arabuluculuk alanında 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi. Aile hukuku, işçi/işveren ve tüketici uyuşmazlıklarında, iki tarafın bulunduğu durumlarda saat ücreti 520 lira olarak uygulanacakken, üç-beş kişinin taraf olduğu durumlarda saat ücreti taraf sayısı gözetmeksizin 1100 lira olacak.

Ticari uyuşmazlıklarda iki kişinin taraf olduğu işlemlerde saat ücreti 900 lira, üç-beş kişi olan uyuşmazlıklarda ise ücret 1900 lira olarak belirlendi. Kira ve komşu hakkı uyuşmazlıklarında iki kişinin taraf olması durumunda saat başına 580 lira, üç-beş kişi olan durumlarda ise saat ücreti taraf sayısı gözetmeksizin 1200 lira olacak.

Konusu para olmayan uyuşmazlıklarda iki kişinin taraf olduğu durumlarda saatlik ücret 550 lira olarak belirlendi. Konusu para olan uyuşmazlıklarda ise üzerinde anlaşılan miktarın ilk 200 bin liralık kısmı için bir arabulucunun görev ücreti yüzde 6, birden fazla arabulucu görev yaparsa yüzde 9 olacak.

Yeni ücret tarifesi 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

Editör: Ömer Faruk