Ekonomi

Asgari Ücretteki 2 TL'nin Sırrı Çözüldü: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretteki 2 TL'nin sırrını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretteki 2 TL'nin nedenini açıkladı. Yanlış bilgilerin düzeltilmesi için asgari ücret tespit komitesinin belirlediği teknik detayları paylaştı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir televizyon programında konuk olarak asgari ücretteki 2 TL'nin nedenini açıkladı. Sunucunun, asgari ücrette bulunan fazladan 2 TL'nin nedenini sorması üzerine Işıkhan, bazı sosyal medya içeriklerinde dolaşan yanlış bilgilerin olduğunu belirtti. "Üzüldük tabi yani yanlış bir bilgi var" diyen Işıkhan, asgari ücretteki 2 TL'nin çalışanları bir üst vergi dilimine erken taşımayı ve daha çok vergi ödemeyi amaçlamadığını vurguladı.

Işıkhan, asgari ücretin tespit komisyonu tarafından belirlendiğini ve bu komisyonun net olarak ifade ettiği gibi brüt olarak belirlendiğini, günlük ve saatlik tutarların teknik hesaplamalara dayandığını açıkladı. Bakan, 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık kısmının 20.002 TL 50 kuruş olarak belirlendiğini ve günlük olarak 88 TL olduğunu ifade etti. Net asgari ücretin ise toplamda 17.002 TL olduğunu belirtti.