Ekonomi

Bakan Şimşek: "2024'te Yıllık Enflasyonda Düşüş Başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına yönelik ekonomik hedeflere dair açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

Abone Ol

"Programımızın olumlu sonuçlarını yeni yılda da almaya devam edeceğiz. 2024 yılı; Yıllık enflasyonda düşüşün başladığı, Rezerv yeterliliğinin daha da arttığı, Kur korumalı sistemin sonlandığı, Cari açıkta kalıcı iyileşmenin başladığı, Bütçe disiplininin tesis edildiği, Sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerinin güçlendiği bir yıl olacaktır. Daha müreffeh bir Türkiye için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Geleceğe güvenle baktığımız bir yıl olması dileğiyle, yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim."

Mehmet Şimşek Kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1967 yılında Batman'ın Gercüş ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Batman'da tamamlamış, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Daha sonra İngiltere'ye giderek dil eğitimi ve yüksek lisans öğrenimi görmüştür.

1997 yılında New York'a yerleşen Şimşek, uluslararası yatırım bankası UBS ve Merrill Lynch gibi büyük finans kuruluşlarında önemli görevlerde bulunmuştur. Türkiye'ye döndükten sonra AK Parti'den 2007 yılında milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. AK Parti hükümetlerinde Hazine'den sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Şimşek, ayrıca Merrill Lynch’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığı'nı da yapmıştır. 2009 yılına kadar Hazine Bakanlığı görevini sürdürmüş, daha sonra Maliye Bakanlığı'na atanmıştır. 2015 yılına kadar Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Çok iyi derecede İngilizce ve Kürtçe bilen Şimşek, evli ve üç çocuk babasıdır. Emergent Markets dergisi tarafından "Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" seçilmiş ve Foreign Policy dergisi tarafından dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterilmiştir.