Bangalor kenti, seçim katılım oranının düşük olduğu şehirler arasında yer alıyor. Bu nedenle, oteller, ulaşım şirketleri ve diğer çeşitli firmalar, seçmenleri oy kullanmaya teşvik etmek amacıyla Hindistan Seçim Kurulu ile işbirliği yapıyor. Bu girişimler arasında ücretsiz taksi hizmetleri, yemek ve sağlık kontrolü gibi teşvikler bulunuyor.

Rusya'dan Beklenmedik Karar: Rus güçleri Ermenistan'dan çekiliyor Rusya'dan Beklenmedik Karar: Rus güçleri Ermenistan'dan çekiliyor

Özellikle bazı restoranlar, vatandaşlardan oy kullandıklarına dair parmaklarına sürülen mürekkebi göstermelerini isteyerek ücretsiz veya indirimli yemek sunuyorlar. Bangalor'daki seçim katılım oranının 2019'da ortalama yüzde 54 olduğu, bu oranın Karnataka eyaleti genelindeki yüzde 68'lik ortalamanın altında olduğu belirtiliyor.

Hindistan'da 19 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan seçimlerde yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı olan Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanacaklar.