Doğanın Kucağında Huzurlu Mola: Bursa'nın Saklı Göleti Doğanın Kucağında Huzurlu Mola: Bursa'nın Saklı Göleti

Batman'da gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliği, İslam ümmetinin hayatının her alanında cihadı tesis etmesi gerektiğine dikkat çekti. Programa HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve birçok alim ve kanaat önderi katıldı. Molla Hıfzullah Kavak Hoca'nın Kur'an tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek ve Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü'nün konuşmalarında, Hz. Muhammed'in cihad, adalet, merhamet ve ilim alanlarında önderlik ettiği vurgulandı. Program, İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmed Ali Altun Hoca'nın okuduğu dua ile sona erdi.

Mesajda, Hz. Muhammed'in cihad önderliği ve İslam'ın evrensel değerleri üzerinde duruldu. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekilerek, Müslüman liderlere çağrı yapıldı. Program kapsamında düzenlenen etkinlik için şehrin farklı noktalarına davet pankartları asıldı ve anons araçları şehri gezdi. Ayrıca, etkinlik alanında sağlık sorunları için sağlık çadırı kuruldu ve çocuk kayıplarına karşı bir çadır da yer aldı.

Etkinlikte sosyal medya platformu X üzerinden #MevlidiNebi etiketiyle hashtag çalışması başlatıldı. Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Sütçü, konuşmasında cihattan yüz çevirenlere Allah düşmanlarının galebe çalacağını ifade ederken, Vakıf Başkanı Şimşek, Gazze'deki zulme sessiz kalmamanın önemine vurgu yaptı. Program boyunca alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid ve Filistin bayrakları asıldı ve Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Batman Mevlidine Hoş Geldiniz" yazılı pankartlar yer aldı.