Romanyalı Lise Öğrencileri, Sakarya'da Ebru Sanatıyla Tanıştı Romanyalı Lise Öğrencileri, Sakarya'da Ebru Sanatıyla Tanıştı

Batman'da, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında gerçekleştirilen programa yüz bini aşkın kişi katıldı. Programa HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri de katıldı.

Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturuldu ve mevlid alanı neredeyse tamamen doldu. Programda hiçbir parti bayrağının olmaması dikkat çekti, sadece tevhid bayraklarının kullanılması tercih edildi.

Kermes kurulan alanda, ev hanımlarının hazırladığı yiyeceklerin geliri muhtaçlar yararına kullanılacak. Ayrıca, "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük bir Tevhid bayrağı asıldı ve Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Batman Mevlidine Hoş Geldiniz" yazılı pankartlar yer aldı.

Programda, polislerin görev yaptığı bildirilirken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin yaklaşık bin kişilik bir ekibinin de alanda hazır bulunduğu belirtildi.

Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliği, Hıfzullah Kavak Hoca'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kürtçe Mevlid okundu ve bu sırada özellikle yaşlı katılımcıların duygusal tepkiler verdiği gözlendi.

Programda konuşmalar da gerçekleştirildi. Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek, Kürtçe olarak yaptığı konuşmada İslam ümmetinin birliğinin önemine vurgu yaparak, Müslümanların cihadı unuttuğunu belirtti.

Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü de Türkçe bir konuşma gerçekleştirerek, bu yılki Mevlid-i Nebi temasının seçilme nedenini anlattı ve Gazze'deki soykırıma dikkat çekti.

Programın sonunda ise İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmed Ali Altun Hoca'nın okuduğu dua ile etkinlik sona erdi.

Indir (4)Indir (3)Indir (6)Indir (5)Indir (7)Indir (8)