Son Dakika Haberi: Çanakkale'de öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 saattir devam eden orman yangınına AFAD başta olmak üzere, 34 hava aracı, 484 kara aracı ve toplamda 1697 personel ile müdahale sürüyor.

Yangının İlerlemesi Durduruldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının ilerlemesinin durduğunu açıkladı. Yangında 85 küçükbaş ve 3 büyükbaş hayvan kaybı yaşandığını, ayrıca 10 ahır ve ahılın hasar gördüğünü belirtti. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgedeki hasarın tespitine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Yaralı Vatandaşlar

Yangından etkilenen vatandaşların hastanelere sevk edildiği bilgisi verildi. Şu ana kadar sadece 8 kişinin müşahede altında olduğu, hayati tehlikesi bulunmayan yaralı vatandaşlar olduğu belirtildi.

Deniz Ulaşımı ve Karayolu Durumu

Yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda deniz trafiği tek taraflı olarak kapatıldı. Ancak sabah saatlerinde çift taraflı deniz ulaşımının açılacağı ifade edildi. Ayrıca Çanakkale-Çan yolu da tedbir amaçlı kapalıydı, ancak sabahın ilk saatlerinde ulaşıma açılacağı bildirildi.

Bursa ve Bilecik'teki Yangınlar Kontrol Altında

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

Bakan Yumaklı, Bursa ve Bilecik'te meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı.

Sağlık Durumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın nedeniyle toplam 83 kişinin etkilendiğini belirtti. Etkilenen kişilerden 14'ü ambulanslarla, 48'i ise ayaktan hastanelere ulaştırıldı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve tedavi altında olan vatandaşların durumu ise takip ediliyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangına müdahale için gönderilen ekip ve araçlar hakkında bilgi verdi. Toplamda 9 köyden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini, bölgeye 1489 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 66 su tankeri ve 169 iş makinesinin sevk edildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı'nın Açıklamaları

Bakan Yumaklı, gece görev yapabilen 4 helikopterin sorti yaparak müdahalede bulunduğunu, şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalenin sürdüğünü ifade etti. Kara gücünün de yoğun çaba gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yangının Kaynağı ve Çalışmaların Devamı

Bakan Yumaklı, yangının bir yerleşim yerinin yakınındaki araziden çıktığını ve yangınların çoğunlukla insan faktöründen kaynaklandığını belirtti. Yumaklı, yangının çıkış nedeni hakkında kesin bilgi olmadığını ifade ederek, herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Yangının söndürülmesi için yoğun çaba harcandığını ve 1500'e yakın personelin görev aldığını vurguladı. Ayrıca römorkörlerin yangının deniz kenarına inmesi durumunda müdahale için hazır bekletildiğini açıkladı.

Son Değerlendirme

Bakan Yumaklı, kamu kurumları ve kuruluşlarının yangınla mücadelede büyük çaba gösterdiğini ve alevlere karşı mücadele eden ekiplere kolaylıklar diledi. Yangınların çoğunlukla insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, bu tür olayların önüne geçmek için gereken özeni gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk