Gündem

Çankırı'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde bugün meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, AFAD tarafından saat 16:04'te duyuruldu.

Abone Ol

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde bugün meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, AFAD tarafından saat 16:04'te duyuruldu.

Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklanırken, kısa süreli bir paniğe yol açan bu sarsıntıda, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

AFAD'dan gelen açıklamada, "Deprem sonrasında, şu an itibarıyla olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Loading...

Depremin ardından uzmanlar, konuya dair değerlendirmelerde bulunmaktadır. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Çankırı'daki depremin ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

''27 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16:04'te Çankırı-Ilgaz'daki deprem, bu bölgede Kuzey Anadolu Kırığı'nın gerilmekte olduğunu göstermektedir. İlerleyen süreçte Bolu-Gerede-Çankırı arasında M6,0-M6,8 büyüklüğünde bir depremin boşalma eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak süreyi kestirmek mümkün değil. Güvenli alanlarda, sağlam çelik yapılarla ve güçlü bir ekonomiyle hazırlıklı olunması önemlidir.''

Loading...

MALATYA'DA SARSILMA Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkisiyle, Malatya'da bu sabah 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen bu depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

SON DEPREMLER AFAD'TAN İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye genelindeki son depremleri listelemek için bir web sitesi oluşturdu. Bu siteye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

AFAD Deprem Listesi

KANDİLLİ'DEN SON VERİLER Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından kaydedilen Türkiye'deki en son depremlerle ilgili bilgilere, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Deprem Listesi