Çiftlikköy sahilinde sıfır atık temizliği gerçekleştirildi. Çiftlikköy Belediyesi, TEMA ve Çiftlikköy Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nun işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe yaklaşık 50 öğrenci katıldı. Öğrenciler, sahilin MOKAMP’tan Engelsiz Kafe’ye kadar olan kısmında yaklaşık 1000 metrelik bir bölümü temizledi.

Ellerinde çöp torbalarıyla atıkları toplayan öğrencilere, etkinlik sonrasında Engelsiz Kafe önünde meyve suyu ikramı yapıldı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, etkinliğin amacını ve önemini vurgulayarak, "Çiftlikköy Mehmet Akif İnan Ortaokulu Sıfır Atık Proje Sorumlusu Yasemin Özcan ve okulun Bilim Fen Kulübü ve Sağlık Kulübü öğrencilerinin sıfır atık projesi kapsamında böyle bir etkinlik gerçekleştirdik.

Yalovalılar Sosyete Pazarına Akın Etti: Yazın İlk Hareketliliği Yalovalılar Sosyete Pazarına Akın Etti: Yazın İlk Hareketliliği

Etkinliğe TEMA İlçe Temsilcisi Necla Gürer ve Genç TEMA üyeleri de destek verdi. Çocuklarımıza sıfır atıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve sahillerimizin temiz kalması amacıyla yaptığımız bu gibi etkinlikler sürecek" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrenciler, ikramların ardından Çiftlikköy Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’ni ve atık getirme tesisini ziyaret ederek geri dönüşümle ilgili bilgiler aldı. Bu etkinliklerin sürdürülmesinin, çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında toplumda farkındalık oluşturmak için önemli olduğu belirtildi.