Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların canını sıkan başıboş köpek sorununun çözümüne yönelik çalışmalar hakkında konuştu.

"Barınaklarda Toplamak Yeterli Değil"

Başıboş köpek sorunuyla ilgili olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'nin çalışmalarını örnek gösteren Erdoğan, sahipsiz köpeklerle mücadele için yasal düzenlemeler olduğunu, ancak sadece barınaklarda toplamakla sorunun çözülmeyeceğini ifade etti. Köpeklerin daha kontrollü bir şekilde toplandığı yerlerin oluşturulması gerektiğini belirtti. Örnek olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul'da Beykoz Belediyesi'nin barınaklarını örnek gösterdi ve belediyelerin bu konuda hassasiyet gösterdiğini ve yasal düzenlemelerle işi kontrol altına alma çabasında olduklarını dile getirdi. Aynı zamanda büyük alanlarda teşhis, tedavi ve gerektiğinde ameliyat gibi hizmetlerin verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Avrupa'daki Çözümleri Türkiye'de Uygulayacağız"

Avrupa ülkelerinde başıboş köpek sorununun nasıl çözüme kavuşturulduğunu anlatarak, Türkiye'de de aynı yöntemlerin hayata geçirileceğini ifade etti. Gelişmiş ülkelerdeki uygulamaların Türkiye'ye uyarlanacağını ve bu konuda ilgili bakanlıklara gerekli talimatların verildiğini belirtti.

"Güvenli Sokaklar İçin Çalışıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli sokaklar oluşturmanın önemine vurgu yaparak, ilgili bakanlıkların bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Sahipsiz köpeklerle ilgili yetki ve görevlerin kanunlarla belirlendiğini ve belediyelerin sokaklarda yaşayan hayvanları barınaklara alması gerektiğini söyledi. Bu konunun takipçisi olduğunu dile getirerek, çocuklar ve insanlar için güvenli şehirler oluşturmanın gerekliliğini vurguladı.

Sakarya Hendek'teki Makarna Fabrikası Patlamasında Yeni Gelişme: 6 Kişi Gözaltında! Sakarya Hendek'teki Makarna Fabrikası Patlamasında Yeni Gelişme: 6 Kişi Gözaltında!

"Vatandaşların Kendi Köpeklerini Sahiplenmesi Önemli"

Erdoğan, başıboş köpek sorununun çözümünde vatandaşların da sorumluluk taşıdığını belirterek, bu konuda önemli olanın vatandaşların kendi köpeklerine sahip çıkması olduğunu ifade etti. Eğer vatandaşlar köpek sahiplenmezse, ileride benzer sorunların evlerindeki çocuklarına da zarar verebileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki açıklamaları, başıboş köpek sorununun çözümüne yönelik alınacak önlemler ve güvenli sokaklar oluşturma çabaları hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.

Editör: Ömer Faruk