Ekonomi

Doğalgaza zam gelecek mi? BOTAŞ açıkladı. Doğalgaz Fiyatlarına Yeni Ayar: BOTAŞ Tarife Değişikliği Açıkladı

BOTAŞ'ın yeni açıklamasına göre, ocak ayında doğalgaz fiyatlarına mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı tarifede değişiklik yapılmayacak. Detaylar haberimizde.

Abone Ol

Türkiye'nin enerji sektöründeki önemli aktörlerinden BOTAŞ, ocak ayında doğalgaz fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Şirketin internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifelerinde ocak ayında herhangi bir değişiklik olmayacak. Konut tüketicileri için belirlenen satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak sabit kaldı.

Sanayi abonelerinin tarifesi ise kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.

29 Aralık 2023 tarihinde güncellenen bilgilere göre, BOTAŞ'ın fiyat tarifeleri aylık bazda yeniden hesaplanacak. Ocak ayında herhangi bir fiyat değişikliği olmaması, tüketicileri doğalgaz maliyetleri konusunda rahatlatacak gibi görünüyo