Haber Merkezi-Karşıyaka'da, "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla aranan F.Y, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor

Şüphelinin üst aramasında, birçok imza bölümü kutucuk şeklinde kesilmiş zarf şeklinde evraklar ve bu zarfların altına yerleştirilmiş senetler ele geçirildi.

Zanlının, kendisini postacı veya kurye olarak tanıtarak vatandaşlara tebliğlerinin olduğunu ve imzalamaları gerektiğini söylediği, kutucuk şeklinde kesilmiş tebliğ zarfının altına sakladığı senetleri imzalatarak dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, "pencere yöntemi" olarak bilinen bu tür sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyararak şüpheli durumlarla ilgili ihbar yapılmasını istedi.

Editör: Ömer Faruk