Gündem

Emeklilerden Yapılan Asgari Ücret Zammına Tepki: 'Emekli Maaşı Her Şeyin Altında Kaldı

Asgari ücretliye yapılan zam sonrasında emekliler, hayat şartlarının iyileştirilmesi ve maaşların artırılması için beklentilerini dile getiriyor. Fahiş fiyatlara tepki gösteren emekliler, asgari ücret neyse emekli maaşının da aynı olması gerektiğini savunuyor.

Abone Ol

Gelinen noktada emekliler, asgari ücrete yapılan zamın emekli maaşlarına da yansıtılmasını talep ediyor. Zamların, özellikle temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanan emekliler üzerinde olumsuz etki yaptığını ifade eden bireyler, yaşam şartlarının düzeltilmesi için adil bir maaş artışına ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Müslüm Dişikırık, gelen zamların emekli maaşını karşılamadığını vurgulayarak, temel tüketim ürünlerine yapılan zamların emeklileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Dişikırık, "Talebimiz asgari ücret neyse emekliye de aynısıdır. En azından bir şeye zam gelmesin. Zam da verme, zam da yapma" dedi.

Halil Toprak ise emeklilerin maaşlarının artırılması gerektiğini savunarak, asgari ücretin 17 bin TL olmasının ardından emeklilerin maaşlarının da en az 16 bin TL olması gerektiğini ifade etti. Zamların ve ekonomik şartların emeklileri olumsuz etkilediğini belirten Toprak, çocukların sigorta ve BAĞKUR ödemelerinin nasıl karşılanacağına dair endişelerini paylaştı.

Mehmet Kılıç, maaşlarda dengenin olmadığını belirterek, asgari ücretle emekli maaşları arasında denge sağlanması gerektiğini söyledi. Kılıç, devlete seslenerek, "Devlet büyüklerine sesleniyoruz, emeklinin halini görsünler" dedi.

Nuri Karakaş ise aldığı emekli maaşından memnun olduğunu belirterek, emekliler arasındaki farklı beklentilere dikkat çekti.