Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Hacı İbrahim Tufa, bölgede huzursuzluğa yol açan cami yıkımlarını ele almak üzere Oromiya Eyaleti Başkanı Shemelis Abdissa'yla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren görüşme sonucunda, Müslüman temsilcilerin derin üzüntülerini ifade etmeleri ve göstericilerin güvenlik güçleri tarafından hedef alınmasını eleştirmeleri üzerine Abdissa, yapılan hataları kabul etti. Başkent Addis Ababa'nın dışında inşa edilecek olan "Shegger" adlı şehirde, İslam da dahil olmak üzere dini değerlere uygun olarak modern camilerin inşa edileceği ifade edildi.

Abdissa, Müslümanların yaşadığı bölgelerde daha fazla yıkım olmayacağını ve şehir planlamasına Müslüman temsilcilerin dahil edileceğini vurguladı. Son 2 haftada Etiyopya'da yaklaşık 20 caminin yıkılması sonucunda çıkan gösterilerde en az 3 kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı.

Editör: Ömer Faruk